ta skott från pelargon

Dessa får gärna vara av det lite större slaget så de tål en del klippning. Vilda arter och trädgårdsarter Märkligt nog är en av de me t opretentiö a och utbredda växterna i mittfältet i naturen geranium - inte å välkänt för vanliga trädgård mä ta Innehåll.


Ta Sticklingar Av Dr Westerlund Blomfantast

Mårbackapelargonen är troligen från slutet av 1800-talet och är med stor sannolikhet en fransk sort.

. Pelargonsticklingar och skötsel av pelargoner. Ta en toppskottsstickling eller en ledstickling av stambitar med ett eller två bladfästen. Lyfter man på bladen hittar man massor av nya plantmöjligheter.

Sticklingen ska ha några blad och bladknoppar och vara ca 5-10 cm hög. Klipp ovanför ett bladfäste med en ren sekatör eller kniv. Följ roten på det nya skottet så långt in till moderplantan som det bara går och skär av med en vass kniv.

Jag brukar inte trä påse över eller ha i drivhus men skydda från stark solljus. Detta är ett enkelt sätt att få flera exemplar av favoritväxten och garanterat en likadan som moderplantan. De gör sig bra planterade ute i rabatterna på sommar.

Plantera gärna sticklingar nu de kan vara lättare att övervintra än stora plantor. Att dra upp egna pelargoner från sticklingar är inte så svårt. Kortfattad guide för hur man driver upp en stickling från en pelargon.

Det finns flera olika sätt att övervintra en pelargon. Ibland stöter man på växter som skapar skott som inte är direkt sammankopplade med moderplantan utan istället växter från en ny knöl eller rhizom. Man bör hålla koll på vita flygare som älskar dem.

Detta för att plantan ska kunna förgrena sig och slå nya skott med minsta risk för att stammen ruttnar. Du kan ta sticklingar från olika delar av växten. Här ger vi dig tips och skötselråd hur du sköter din Mårbackapelargon på bästa sätt.

Lättast att lyckas med är toppsticklingar. Ta sticklingar av pelargon Många passar på att ta sticklingar när de beskär sina pelargoner på våren men det går också bra att ta sticklingar andra tider på året. Spara två till tre blad och stick ner ca 2-3 cm i en kruka med jord.

Skär eller klipp precis under ett bladpar och lämna kvar 2-4 blad i toppen på sticklingen. Säger han och skär med ett säkert snitt av ett skott av en pelargon av sorten Charity. Skaffa fler favoritväxter.

De sköts på ungefär samma sätt som de vanliga basala pelargoner. Skär eller klipp av grenen precis över ett bladpar. Klipp skär eller nyp av din pelargonstickling från moderplantan.

Passa på att ta sticklingar när du beskär din pelargon. Att föröka med sticklingar. Det händer då och då att spontana mutationer gör att ett enskilt skott på en pelargonplanta avviker från resten och man kan då ta loss detta skott och plantera som en stickling.

När pelargonerna fått lite blad och börjat växa till sig. Blanda ner samtliga övriga ingredienser förutom smöret som läggs i sist fördelat i mindre bitar. Så här tar du sticklingar från pelargoner.

Lika lätta att föröka som pelargoner och hibiskus. Övervintring inne med. Att ta sticklingar från växter är både kul och snällt mot plånboken.

Lägg snittet ovanför ett bladpar så kommer det snart komma nya grenar och blad där på moderplantan. Elefantöra 9 enkla saker att tänka på. Nybörjaren väljer med fördel den populära pelargonen men det finns en hel rad växter som går att föröka.

Har din pelargon övervintrat ljust under växtlampa är troligen de skott och grenar du klipper av knubbiga och fina. Ta in plantorna i god tid innan frosten kommer och skär ner om de är yviga. Då kan du använda dem för att sätta sticklingar och får fler fina plantor.

Jag utgår från tanken att sticklingarna är viktigare än moderplantan. Denna pelargon är en zonalpelargon som är en stor favorit i många svenska hem. även jag brukar ta höststicklingar av pelargon jag.

Ta bort knoppar om det finns. För att ta en toppstickling skär du av toppen av en gren precis ovanför ett blad så att du har ca 4 blad på sticklingen. För att få de att blomma kräver de en kall period tidig på våren.

Eftersom jag har några stora spretiga pelargoner tänkte jag prova detta. Färska skott klarar en vinter dåligt utan rötter utan bör hinna få ordentligt med rötter före viloperioden. Fuchsior är lätta av föröka med toppsticklingar.

Vattna lätt igenom och ta en plastpåse med andningshål över. Det är nu som modet krävs för er som känner er lite för rädda om pelargonerna. Som ni ser så har jag kapat moderplantan.

15 msk färska eller torkade finhackade kronblad från pelargon 1 msk honung 50 gram sötmandel eller hasselnötter 2 msk kronblad från pelargon till garnering Gör så här. Från pelargon till pelargon. Såjord rekommenderas men jag tar ofta pelargonjord direkt.

En populär pelargon att ta sticklingar i från är Mårbackapelargonen. Kan man ta sticklingar ifrån en pelargon eller annan krukväxt närsom helst på årethar just gjort det idag så jag hoppas dom tar sig. Ta bort alla blad nertill på sticklingen.

Om du inte hittar något sådant ta ett som blommar och ta bort blomman. Tag bort de nedre bladen genom att dra dem försiktigt nedåt tills de lossnar. Som jag förstått det så går det bra att ta sticklingar från pelargonerna nu på hösten.

Se hur du görhttpswwwplantagenseforoka-krukvaxter-med-sticklingarhtml. Annars är de engelska regal pelargonerna inte svåra att odla. Då är det lättare att ta massor av sticklingar.

Du kan även klippa av grenar som är långa trots att de har nya skott för att motverka att din blir pelargon ranglig. Ta bort vissna blad och klipp av de grenar som inte har några skott. Använd en matberedare med kniv och börja med att mala mandelnötter.

Placera krukan ca 20-23 grader varmt och ljust och se till att den inte torkar ut men den ska inte vara för blöt heller. Skär av ett sido- eller toppskott som inte blommar. Den i Sverige så populära pelargonsorten Mårbacka är ett exempel på en pelargon som uppstod på detta vis.

Genom att ta sticklingar från dina krukväxter får du fler växter helt gratis. Detta kallas också för vegetativ förökning. Ta bort all jord som lossnar från rötterna och sätt ner plantan i en ny.

Ta sticklingar från ett skott utan knoppanlag. Så de kommer säkert att klara sig. En del av en växt som man sticker ner i jord för att rota sig och växa vidare kallar vi för stickling.

Men det kan ta lite tid och du behöver ha pelargoner som är friska och fina hemma för att ta sticklingar av. Ta av plastpåsen när sticklingen har rotat sig och börjat växa ge den tillskottsljus under hela vintern. Där bladen satt bladfästet kan sticklingen bilda rötter.

Anpassa efter den typ av pelargon du har och efter hur din bostad ser ut. Använder du en sax eller en kniv är det viktigt att redskapet är rent. Märkligt nog är.

Här är ursprungsplantan. Ta bort eventuella knoppar. Ta försiktigt ut växten ur krukan och lossa lite på jorden.

Det viktiga är bara att moderplantan mår bra och att sticklingen får. Klipp av ett skott ta av de nedersta bladen. Det är bästa tiden att ta dem just nu.


Sa Tar Du Pelargonsticklingar Natur Tradgard


Sa Har Tar Man Stickling Av Pelargon Steg For Steg Wexthuset


8 Saker Du Inte Ska Gora Med Varens Sticklingar Land


Ta Sticklingar Fran Pelargoner Gp


Sa Har Tar Man Stickling Av Pelargon Steg For Steg Wexthuset


Pelargon Sticklingar Pelargoner


Ta Sticklingar Pelargon Sa Lyckas Du Youtube


Sa Har Tar Man Stickling Av Pelargon Steg For Steg Wexthuset

0 Response to "ta skott från pelargon"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel